Ryttarbrev till Odinns vintertölt den 16 februari 2020

Tävlingen kommer hållas i körhuset i Rättvik!

Körhuset är 44 x 66 meter och har ett mycket bra underlag för tölt!
Det är uppvärmt så man behöver inte vara rädd för dåligt väder under själva tävlingsmomentet.

Domare: Rebecca Ivarsson och Eva Wik

Tävlingsledare: Carin Hesselfors 070-558 58 58

Tid: Första start kl. 9.00

Grenar: T3, T8, V2, V5 och F2.
Ungdomar och seniorer tävlar tillsammans men med separata prisutdelningar i alla grenar förutom V5 och T8 där vi delar även på juniorer och young riders. I T8u och V5u rider juniorer och young riders tillsammans i finalen men vi har separata prisutdelningar mellan juniorer och young riders.
2-4 ekipage rider samtidigt vid uttagningarna.

Parkering: Sker på stora planen framför körhallen.

Incheckning: Är öppen 7.30-9.30. Kommer du senare än så kontakta Anna Frithioff 070-719 18 18. Incheckningen är inne i stora portarna till höger och ska ske innan urlastning.
Du behöver:
* Hästpass eller bekräftelse från SIF på inlämnad registreringsansökan för hästen.
* Giltigt vaccinationsintyg ifall vaccinationerna inte finns skrivna i passet.
* Ryttarförsäkran. Är du under 18 år måste hästägare eller målsman skriva under den. Inga hästar får lastas ur innan incheckning. Här hittar du regler kring vaccinering. I ryttarförsäkran intygar du att din häst, de tre senaste veckorna inte har visat, träffat eller vistats i stall där det förekommit eller varit misstanke om smitta.  Vi är extra nogranna att man fyllt i ryttarförsäkran rätt med ett namnförtydligande om det behövs. Om incheckningen anser att ryttarförsäkran inte är rätt ifylld eller saknar uppgiter, kommer man få fylla i en ny. Detta är för allas säkerhet och framförallt för hästarnas hälsa.

Ryttarmöte: 8.30 innanför stora portarna till höger

Funktionärsmöte: 8.00 i cafeterian

Startlistor kommer finnas på Odinns hemsida någon dag innan tävling, aktuella listor kommer även finnas vid incheckningen samt vid collectingring under tävlingen.
Eftersom klasserna, som vanligt, kommer genomföras löpande är tidschemat preliminärt och det kan därför bli förseningar av klasser. Det gäller därför att hålla koll på banan och speakern och se hur tävlingen flyter.

Banan kommer vara utmarkerad med små dressyrstaket runt om. Alla klasser rids på speakerns kommando. I uttagningarna rider man i grupper om två-fyra i taget.
Det är okej att gå och visa hästen körhuset innan tävlingen börjar.

Framridning: sker i paddocken som ligger strax intill körhallen, ingen framridning sker direkt framför körhallen, där kommer även fotgängare vistas.

Collectingring kommer markeras ut precis vid ingången till körhallen. Ingång för ekipage kommer att vara de stora portarna till höger. Publiken får hålla sig till de stora portarna till vänster!

Poäng: Poäng samt kommentarer kommer finnas att hämta efter att uttagningen ridits av alla ekipage i cafeterian. I finalerna kommer poäng ges ut i speakern efter varje moment.

Final: De fem bästa går till final. Finalen rids i det varv som finaldeltagarna gemensamt bestämmer i collectingring. Majoriteten bestämmer.

Avbrott för lunch ca 1 timme. Det kommer finnas mackor och fikabröd till försäljning.

Mat/Fika: Det kommer att finnas fika och lättare mat till försäljning. Du betalar helst med swich eller kontant.

WC: Finns vid incheckningen, dvs om man går in genom de stora portarna till höger.

All ridning sker på egen risk.

VI ÖNSKAR ER VARMT VÄLKOMNA OCH HOPPAS NI FÅR EN TOPPENDAG! :-D