Ryttarbrev Odinns KM 2019

Vi önskar dig och din häst hjärtligt välkomna till Odinns Klubbmästerskap!

Incheckning

Lördag kl 06.30– 09.00

Man behöver inte föranmäla box mellan lördagen och söndagen, det ingår i meetingavgiften. Obs! Boxarna kommer att vara omockade på lördag morgon och vi rekommenderar att ta med en egen grep då det endast finns skyfflar på plats. Boxen behöver inte mockas ur innan du lämnar tävlingen.

Vid incheckning skall ryttarlicens, vaccinationsintyg, hästpass samt ryttarförsäkran (dagsaktuell) visas. Vi vill uppmärksamma att det här en officiell tävling och att då krävs ryttarlicens.
Inga hästar får lastas ur innan incheckning. Här hittar du regler kring vaccinering. I ryttarförsäkran intygar du att din häst, de tre senaste veckorna inte har visat, träffat eller vistats i stall där det förekommit eller varit misstanke om smitta.

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser på Romme. Parkera mellan stallarna och staketet mot vägen. Ingen parkering eller avlastning på stora grusplanen mellan stallarna och travets hagar. Det är däremot okej att stå där med transporten under incheckningen.
Besökare parkerar på hästägarparkeringen precis bortanför stallområdet vid kortändan på travbanan. Grind in till stallbacken finns i direkt från parkeringen.

Box
Box ingår in anmälningsavgiften, i incheckningen finns numrerad boxlista där du uppger namn och telefonnummer. Sätt gärna en lapp med ditt mobilnummer på boxen så att man lätt når dig om något oförutsett skulle inträffa. 1 spånbal/box ingår. Vill man ha mer spån under helgen finns det mer att köpa för 100 kr/balen. Det är också ok att ta med sig eget spån. Obs! Boxarna kommer att vara omockade på lördag morgon och vi rekommenderar att ta med en egen grep då det endast finns skyfflar på plats. Boxen behöver inte mockas ur innan du lämnar tävlingen, men för allas trivsel är det trevligt om det hålls snyggt i stallet utanför boxarna.

Kvällsfodring: Vill du ha hjälp med kvällsfodring kan du få det för en summa 50kr/fodring. Kontakta Moa Johansson 070-719 18 18

Ryttarmöte
Lördag kl 8.30 utanför incheckningen

Starttid
Första grenen börjar kl 9.00 Lördag och Söndag

Startlistor
Startlistor finns vid incheckningen lördag morgon. Resultat och startlistor till finaler anslås nedanför speakertornet vid kiosken.

Resultat-/finallistor
Resultat och startlistor till finaler anslås nedanför speakertornet vid kiosken. Vänligen respektera anvisningarna hur man går till och från kiosken så att man inte kommer ivägen för ett tävlande ekipage.

Tidsschema
Vi har ett rullande tidsschema för att undvika onödig väntan, första start kl. 09.00. Var och en får vara uppmärksam på eventuella ändringar i startlistorna. Befinn dig i collecting-ring ca 5 minuter före start.

Finaler
I de grenar som vi endast ska ha A-final går det 6 st ryttare. Ungdomar och seniorer tävlar mot varandra i grenar med få antal anmälda (dock separata prisutdelningar).

Framridning
Absolut INGEN sitter upp på stallbacken eller utanför travbanan. Hästen leds i skritt till och från stallarna. Uppsittning och avsittning sker inne på travbanan. Detta är för allas säkerhet då vi i Odinn har fått erfara en otrevlig olycka då en ryttare inte respekterat denna regel.
Framridning sker på stora travbanan på delen närmast stallarna samt bortre långsidan, paddocken får också användas. Ingen framridning på travbanan bakom/nära ovalbanan då det kan vara mycket störande för ryttare som då visar sitt program.

Strykningar
Om du inte kan komma till start vill vi ha besked om det snarast.
Alla kvalificerade till final skall anmäla så fort som möjligt om ni INTE ska delta i finalen. Vi vill ha en skriftlig strykningsanmälan som lämnas i kiosken.

Domare: Kia Holmquist, Ewa Wiik, Rebecca Ivarsson

WC
Det finns gott om toaletter på Rommetravet, ta trappen ned till källaren utanför restaurangen Trav-Inn. Hjälp oss att hålla snyggt på toaletterna!

Fika
Vi kommer ha enklare fika försäljning under tävlingen i en kiosk som finns under speakertornet. Vänligen respektera anvisningarna hur man går till och från kiosken så att man inte kommer ivägen för ett tävlande ekipage.

Tävlingsledare
Vid frågor ring tävlingsledare Carin Hesselfors 070-558 58 58, sekretariatansvarig Jennie Liss 070-206 24 66