Resultat för medlemmar från Odinn 2019

Nu är SM över, stort GRATTIS till Madeleine Wickström som gör fina prestationer under sin första säsong med sin nya tävlingskamrat Heidna i vuxenklasserna, och till Moa Johansson som rider i Juniorklass med sina hästar Thordis och Undri och som under SM fick både medaljer och en landslagsplats.

 

                                 

Resultat från Sport –SM 2018 för Odinns medlemmar

Under några mycket varma julidagar i somras avgjorder SM i sport på Romme-travet i Borlänge. Odinn hade totalt 7 stycken ryttare som startade med en eller flera hästar, och vi fick glädjande nog se flera i A-final, varav en SM-seger genom Gardar Gislason. Resultaten ser ni här nedan, ett stort grattis till era prestationer!

        

Attachments:
FileFile size
Download this file (Resultat Sport-SM 2018.docx)Resultat från Sport-SM 201813 kB

Hur man kvalar till SM 2019

Om du vill kvala till Sport-SM:

 • För att kvala till SM i T1, V1, F1, T2, PP1, V5 och T7 krävs att du tävlar på en Nivå 1 eller en Nivå 2-tävling.
 • När det gäller P1, P2 och P3 kan du kvala från en officiell tävling.
 • För att få starta SM krävs att du har kvalat två gånger på två olika kvaltillfällen, varav SM 2018 kan vara ett.
 • Klasserna T7 och V5 är endast för Barn. Barn är du t.o.m. hela det året du fyller 12 år.
 • Barn som vill tävla T1, V1, F1 och T2 kvalar in till/tävlar i dessa klasser som Junior. Junior är du t.o.m. hela det året du fyller 15 år. Därefter tävlar du som Young Rider t.o.m. hela det året du fyller 21 år.
 • Vill du rida en Nivå 1-tävling måste du och den häst du skall tävla någon gång i er tävlingskarriär ha uppnått kvalpoäng på en officiell tävling. Landslagsryttare får starta Nivå 1-tävling på valfri häst utan att ha kvalat.
 • Vill du rida på Nivå 2-tävling krävs inga kvalgränser för att delta. Det gäller bara att anmäla sig innan tävlingen är full.

Om du vill kvala till Gaedingakeppni-SM:

 • För att kvala till GK-SM i GDA, GDB, GDY, GDT och GDK krävs att du tävlar på en Nivå 1, Nivå 2 eller Nivå 3-tävling.
 • För att få starta SM krävs att du har kvalat två gånger på två olika kvaltillfällen, varav GK-SM 2018 kan vara ett.
 • Vill du rida på Nivå 2 eller Nivå 3-tävling krävs inga kvalgränser för att delta. Det gäller bara att anmäla sig innan tävlingen är full.

Läs mer om kvalgränserna till Sport-SM, GK-SM och Nivå 1-tävling 2019 här

 

Tre medlemmar från Odinn har tävlat på Gaedinga-SM 2018!

På torsdagen 6/9 drog tävlandet igång nere i Norrköping på GK-SM. Linnea Jokiniemi tävlade Gaeidingatölten och kom 31:a på 8.193. Moa Johansson var med i Gaedingapassen där hon tyvärr inte fick något godkänt löp. Det gick desto bättre i i GDT där hon slog till med personbästa med 8.278 och belönades med en plats i B-finalen som gick på söndagen.

Lördagens tävlingsdag slutade med att både Frida Eliasson och Linnea Jokiniemi kom till B-final i GDY, Frida Eliasson 11:a på 8.230 och Linnea Jokiniemi 13:de på 8.156.

Först ut på söndagens tävlingdag i Norrköping var B-finalerna. Moa Johansson tävlade i GDT B-final och kom 3:a vilket alltså betydde att hon kom 10:de plats totalt. Linnea Jokiniemi tävlade i GDY B-final och kom 7:a och totalt på en 13:de plats. Frida Eliasson tävlade också i GDY B-final och vann den vilket innebar att hon fick rida A-final på eftermiddagen. Väl i A-finalen slutade Frida på en 6:e plats i GDY.

Stort grattis till er tjejer!! 

 

lnformation kring Islandshäst SM 2019

Information om SM 2019:

 • 2-grenarna kommer tas bort från SM 2019.
 • T7 och V5 för barn upp till 12 år kommer vara kvar.
 • För att få starta SM krävs att man kvalat två gånger på två olika kvaltillfällen, varav SM föregående år kan vara ett. Det andra kvaltillfället kan vara från Nivå 2 eller Nivå 1.
 • Kvalgränser för samtliga SM grenar kommer publiceras 30 september på SIFs hemsida.

Läs mer här: Information från TS