Beskrivning av de olika sporttävlingsgrenarna

Här ges en kortfattad beskrivning av de moment som de olika tävlingsgrenarna skall innehålla.

                                          

Hur man anmäler till tävling i IceSale

Gå till IceSales hemsida www.icesale.se 

Välj uppe till höger att logga in som "Ny ryttare?"

Under länken till inloggningen finns en ruta med korta och instruktiva demofilmer hur man registrerar sig och gör sin anmälan. 

Fyll i dina kontaktuppgifter mm

Registrera dina hästar. Det behöver du bara göra en gång så är de alltid valbara när du vill anmäla dig nästa gång. 

OBS Registrera fler ryttare. Om någon annan ska rida din häst men du gör anmälan, till exempel medryttare eller barn. Registrera dem på fliken brevid registreringen av hästen. Du kan ange din egen e-postadress om t ex barnet inte har någon. 

Anmäl dig till tävlingen

Betala via Payson, du kommer automatiskt dit när du anmäler. Där kan du betala på flera säkra sätt. 

Observera att när du väl lämnat i en anmälan kan du bara ändra varv. Ingenting annat. Vill du anmäla till en gren till så blir det en ny anmälan och ny betalning. 

Om du behöver ändra häst, ryttare eller gren så får du kontakta Odinn på e-post, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Om du inte vill eller kan anmäla via IceSale kan vi lägga in dig på tävlingen manuellt. Skicka också då e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. För inofficiella tävlingar behöver vi information om ryttarens namn, hästens namn, om ryttaren är senior/youngrider/junior, grenar, varv, eventuell klubb, mobilnummer där vi kan nå er för frågor om anmälan. 

 

Nya domarhandledningen i svensk översättning 1 april 2014

Det här är en egen inofficiell översättning som jag har gjort av domarhandledningen. Orginalet finns än så länge enbart på engelska och finna att läsa på internationella förbundet FEIFs hemsida. Om det är några frågetecken så är det enbart den engelska officiella versionen som gäller. Avsnitten om rena passgrenar samt bestämmelserna om utrustning finns inte med i översättningen. // Stöt Ulrika Andersson

Attachments:
FileFile size
Download this file (Domarhandledning egen översättning 2014-03.pdf)Domarhandledning 2014295 kB
Download this file (Domarhandledning egen översättning tabeller 2014-03.pdf)Domarhandledning tabeller 2014209 kB

Hur man tävlar med islandshäst, grundläggande tips för dig som vill eller ska tävla

Förberedelser

Läs på om hur man rider grenen i tävlingsreglementet FIPO. Där står också viktig information kring regler för tävlingar vilket också finns i det Svenska tillägget till FIPO. Där står regler som finns i Sverige men inte internationellt. Bägge dessa dokument hittar du på SIFs hemsida under Tävling.

Läs också igenom domarhandledningen, den finns på svenska på Odinns hemsida under Tävling, Att tävla. Titta även i tabellerna som hör till domarhandledningen, där får du snabbt en bild över hur du måste rida för att uppnå en viss poäng.