Information om banavgifter Romme

Vid Odinns årsmöte diskuterades banavgifter för medlemmar respektive icke medlemmar som vill nyttja föreningens bana på Romme, här kommer därför uppdaterad information till dig som vill rida på banan framöver.

Odinn betalar varje år en summa till Romme-travet för att få nyttja banan, för att detta skall bära sig ekonomiskt, så behöver Odinn ta ut en avgift från de som rider på banan. För avgiften får du som ryttare tillgång till en välskött bana som kan bokas flera vardagskvällar/eftermiddagar i veckan samt även på helger.

Då Odinn vill främja sina medlemmar, så skiljer sig avgifterna för den som är medlem respektive icke medlem. Som stödmedlem har du samma priser som ordinarie medlem.

Familjekort eller tränarkort kan nyttjas antingen av flera familjemedlemmar som bor under samma tak eller gemensamt av tränare och tränarens anställda, förutsättningen är då att samtliga som nyttjar denna typ av bankort är antingen ordinarie medlem/familjemedlem eller stödmedlem i föreningen.Hur du bokar banan
För den som vill rida på banan skall bokning alltid ske i förväg till Elisabeth Svensson på sms nr 072-5734965. Vid bokning kontrolleras om du har köpt bankort. Har du inte bankort, nekas du bokning och ridning på banan. När du köper bankort får du inget fysiskt kort, utan ditt namn noteras av föreningens kassör då betalning kommer in på klubbens konto. Bankortet köps genom att betala in på klubben bankgiro 5579 - 3012 eller swish till 123 571 57 01. Ange ”bankort + namn” vid inbetalning. Gäller det familjekort/tränarkort, uppge samtliga personer som skall ha tillgång till kortet.

 • Kolla först själv i schemat här på hemsidan om banan är öppen och att det är ledigt. Tider då banan är öppen för träning samt vilka bokningar som är gjorda finns här på Odinns hemsida under verksamhets schema Romme.
 • När det är hårt tryck på banan får ni räkna med att dela den med andra ryttare.
 • Det är INTE tillåtet att rida på stora travbanan. På em Torsdagar har ponnytravet körpaddocken (gruspaddocken) Visa hänsyn till övrig verksamhet på området.

Bra att veta: Det finns ingen belysning på banan när det blir mörkt.

Parkera inte bil med släp på stora grusplanen mellan stallarna och travbanan (är skyltat parkering förbjuden även om många inte efterföljer förbudet) utan parkera mellan stallarna och staketet/vägen. Då minskar ni också risken för skador på bilen av skenande travhästar (har faktiskt inträffat under en av Odinns tävlingar). 


Priser 2020 för bankorten är följande:

Medlemspris:
- Årskort (inkl. stödmedlem) 500 kr.
- Familjekort/tränarkort 1200kr. (Gäller medlemmar som bor på samma adress).
- Engångskort för medlem 100 kr (om man rider 5 gånger övergår betalningen till årskort).

Avgift för icke medlemmar:
- Årskort 1500 kr.
- Engångskort vid enskild bokning 200 kr.
- Engångsavgift vid arrangemang av Odinn/Odinns tränare 100 kr.

 

Vid frågor gällande ovanstående är ni välkomna att ta kontakt med någon av styrelsens medlemmar. Vi önskar er ett fint och roligt träningsår på banan!

Med vänliga hälsningar Odinns Styrelse

 

 

Regler för bokning av ovalbanan på Romme

 • Inga bokningar av banan helg innan större evenemang/tävlingar på banan. (Fri ridning)
 •  Vid högt tryck på banan/stor efterfrågan, så är du inte garanterad att få rida själv den tid du har bokat utan får då samsas med andra.
 • Alla som rider på banan måste vara medlemmar i Odinn, ha giltigt ovalbanekort eller betalat in en avgift på 100kr per gång till Odinn. Det samma gäller för deltagare på kurser som hålls på Romme.
 • Ryttare med en häst får maximalt boka banan för två timmar, sedan ytterligare en timme per ytterligare hästar som den ryttaren har med sig för att rida.
 • Man får inte gå ihop flera ryttare och boka upp en hel dag om man har för avsikt att rida tillsammans under en begränsad tid på dagen.
 • Om du inte kommer att rida på banan när du bokat den så måste du avboka din tid.
 • Du får inte rida på travbanan, enbart rida över den. Travekipage har företräde. 
 • Du får enbart rida i stora gruspaddocken om travskolan inte har verksamhet där, de har företräde till paddocken. 

 

Swish

Odinn har skaffat Swish för att underlätta betalningar av t.ex. ridning på ovalbanan.

Numret är: 123 571 57 01

 

Boxar på Romme

Vid vanlig träning på Romme finns ingen tillgång till boxar. Det finns ett antal utespiltor som travet använder när de spänner för vagnen. Där kan man binda upp hästen medan man gör i ordning. 

Vid kurser på Romme har Odinn 8 boxar på söndagar, boxarna 109-116. Nyckel till boxarna finns då att hämta efter överrenskommelse hos Linn Andersson i Borlänge. 0703-88 22 27