Presenationer av Styrelsen

Medlemsporträtt – Carin Hesselfors

Carin Hesselfors är ordförande i Odinn sedan våren 2018. Carin är född och uppvuxen i Leksand, men har bott utanför Stockholm hela sitt vuxna liv. I sin yrkeskarriär har hon haft eget företag inom IT-branschen, samt arbetat som försäljningschef åt både amerikanska och japanska koncerner. Hästar har Carin haft sedan 1988, första hästen var ett engelskt fullblod. Dottern tävlade i hoppning med sitt svenska halvblod, något som Carin tyckte var oerhört stimulerande och roligt att få vara en del av. Islandshästarna mötte Carin 2003. Innan styrelseuppdraget i Odinn har Carin varit ideellt engagerad i flera andra styrelser, bland annat SIF (Svenska Islandshästförbundet) och lokalföreningen Stormur. Numera är Carin bosatt i Tällberg, i närheten av Leksand, där hon också arrenderar ett stall för sina egna hästar, och har även inackorderingar. Förhoppningen är att kunna göra nytta som ordförande för Odinn, och att få möta människor med islandshästen i fokus. Har du som medlem synpunkter eller funderingar, så är det från Carins sida uppskattat om du hör av dig till henne.

 

Medlemsporträtt – Anna Cleasson

Anna är ledamot i Odinn’s styrelse sedan 2017. Anna är född och uppvuxen i Grangärde, men hon har även bott några år i Ludvika. Hösten 2017 flyttade Anna tillbaka till Grangärde. Hon jobbar som kameraoperatör på Securitas sedan några år tillbaka. Anna har även jobbat på Island en kortare period sommaren 2008, och efter det jobbade hon åt Gardar Gislason. Första hästen köpte hennes föräldrar våren 1995, det var en shetlandsponny vid namn Dragon. Han lever än idag och är 28 år gammal. Efter honom blev det varmblod, och våren 2002 köpte de sin första islandshäst. Det har sedan dess blivit några fler, då de även avlar i liten skala. Anna har tävlat lite under åren med sina islandshästar, detta då hon tycker det är roligt att rida på ovalbanan och testa de olika grenarna. Hon tycker även det är väldigt trevligt att träffa alla goa människor och se deras fina hästar.

 

Medlemsporträtt - Terese Wängdahl

Terese är ledamot i Odinn’s styrelse sedan 2018. Hon kom som nyinflyttad till Dalarna hösten 2015 och bor numera i Borlänge, men Terese är uppvuxen strax norr om Göteborg på en mindre gård där familjen också hade hästar.
Till en början red hon ponny, innan hon övergick till islandshäst. Förutom åren hemma på gården med egen häst har hennes ”hästliv” också bestått av sommar- och extrajobb som turridningsledare, både hemma och på Island, samt några medryttarhästar under studietiden då det var för dyrt med egen häst. 2016 köpte Terese sin Oskadis, som hon tränar och tävlar med på hobbynivå, men hon tycker att det är minst lika trevligt med uteritter i skogen.
Till vardags jobbar Terese som fastighetsingenjör åt Svenska kyrkan i Falun. Hon gillar att hålla igång på fritiden och förutom ridningen så ägnar hon sig också åt längdskidåkning, orientering och löpning. I styrelsearbetet för Odinn hoppas Terese kunna bidra med något till klubben som medlemmarna kan ha glädje och nytta av.