Hur vi hanterar era personuppgifter enligt GDPR

Odinn och vårt huvudförbund SIF, Svenska Islandshästförbundet, använder Riksidrottsförbundets medlemssystem IdrottOnLine, IOL, för att hantera medlemsuppgifter. Mer om IOL och GDPR kan du läsa på Riksidrottsförbundets hemsida. Genom att välja att använda det system som hela idrottssverige använder och som Riksidrottsförbundet driftar så ökar vi säkerheten för dina personuppgifter då de ser till att skyddet av systemet ständigt hålls uppdaterat.

Vilka uppgifter vi har om dig kan du själv kontrollera och redigera genom att logga in på ditt konto på IOL. Systemet hämtar aktuella adressuppgifter för folkbokföringsadresserna automatiskt från Skatteverket. De som har tillgång till medlemsuppgifterna i IOL är Odinns styrelse, främst kassören och medlemsansvarig, samt medlemsregisteransvariga på SIF. 

Odinn använder uppgifterna för att kunna kontakta sina medlemmar, för att kunna göra utskick av medlemsavgifter, registrering av tävlingsresultat hos SIF för tävlingar nivå 2-4 och för att få ekonomiska bidrag från Riksidrottsförbundet i form av bl a LOK-stöd kopplat till våra aktiviteter och från SISU-utbildarna för utbildningsaktiviteter. Odinn har gett SIF tillgång till medlemsuppgifterna. SIF använder dessa för utskick av medlemstidningen Islandshästen, hantering av tävlingslicenser (IOL är sammankopplat med tävlingsdatabasen IndTa så att bara betalande medlemmar kan lösa tävlingslicens), registrering av behörigheter och utförda utbildningar inom förbundet och kontroll av röstlängden till riksmötet. Både SIF och Odinn använder också uppgifterna för att kunna hjäpa er medlemmar med systemen när det krånglar 

 

Om medlemskap

Bli medlem via Odinn. I medlemskapet ingår medlemskap i Svenska Islandshästförbundet, SIF.  

Huvudmedlem - Senior eller ungdom som är medlem. Senior >19 år, Ungdom till och med det år man fyller 18 år.

Familjemedlem - Alla som är skrivna på samma adress.

Introduktionsmedlem - Om du aldrig tidigare varit medlem i Svenska Islandshästförbundet får du en rabatterad medlemsavgift första året. 

Stödmedlem - För att bli stödmedlem måste du först vara huvudmedlem i en annan klubb. För att bli stödmedlem lämna in en ansökan om medlemskap och skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med information om att du vill bli stödmedlem i Odinn och vilken förening du är huvudmedlem i. 

Om du flyttar - Du behöver inte göra något. Adressuppgifterna uppdateras automatiskt från Skatteverket. Byter du e-postadress eller mobilnummer behöver du logga in på IOL och ändra uppgifterna där. 

Medlemskapet gäller per kalenderår, från januari till december. Tidningen Islandshästen kommer sedan med posten, den skickas inte ut retroaktivt. (Man kan inte prenumerera på tidningen, den ges enbart ut till medlemmar).

Olika medlemskap

Huvudmedlem, SeniorVuxen medlem eller Ungdom - t o m det år man fyller 18 år

Familj - Personer skrivna på samma adress. Valfritt antal familjemedlemmar kan knytas till medlemskapet.

Intro - Ny medlem, se information nedan.  

Stöd - Medlem som har huvudmedlemskap i annan lokalklubb. Är fullvärdig medlem även i stödklubben (men får inte tävla för stödklubben).

Introduktionsmedlemskap endast 400 kronor
Den som inte tidigare varit medlem i någon förening som tillhör Svenska Islandshästförbundet, SIF får en reducerad medlemsavgift det första året. 

Medlemsavgiften betalas alltid in till Odinn.

 

Medlemsavgifter 2020

Ålder Att betala SIFs del   Odinn´s del
Senior, från det år man fyller 19  515 400 115
Junior, upp till och med det år man fyller 18 295 200  95
Familj, avgift för första familjemedlemmen, från andra familjemedlemmen är det gratis.   700  550 150
Introduktion 400 300 100
Stödmedlem 180/230* 180/230 

STÖDMEDLEM: 180 kr för en person. 230 kr för en familj.